Košarica

Politika zasebnosti in obdelava osebnih podatkov

 

Splošno

 

Zavezujemo se, da bomo varovali vaše osebne podatke v skladu z veljavno zakonodajo. Storili bomo vse potrebno, da vas zaščitimo pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

 

Izvajanje politike zasebnosti

 

Vsi naši sodelavci, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov spletne trgovine, so seznanjeni z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžni upoštevati določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju sodelovanja s podjetjem Triliant d.o.o.

 

Katere podatke zbiramo

 

Spodaj navajamo vrste osebnih podatkov, ki jih zbiramo, način uporabe in varstva vaših podatkov ter načine, na katere lahko stopite v stik z nami. Za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponujamo, zbiramo, vodimo, obdelujemo in shranjujemo naslednje uporabnikove podatke:

 

• ime in priimek

• naslov

• podjetje oz. naziv pravne osebe

• davčno številko pravne osebe

• naslov elektronske pošte in uporabniško ime

• geslo v šifrirani obliki (ob registraciji v spletni trgovini)

• kontaktno telefonsko številko

• anonimiziran IP naslov

• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini (komentar).

• druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v ankete

• komunikacijo s posameznim kupcem.

 

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, ne odgovarjamo.

 

Zakaj zbiramo podatke

 

Elektronske novice

 

S prijavo na elektronske novice nam posredujete vaše ime, vaš elektronski naslov in anonimiziran IP naslov. Če se prijavite na naše elektronske novice, bomo vaš elektronski naslov uporabili za obveščanje o novicah iz našega bloga in posebnih mesečnih ponudbah.

 

S prijavo na naše elektronske novice dovoljujete iznos, hrambo in obdelavo podatkov v orodju za marketinško avtomatizacijo, ki nam omogoča pošiljanje elektronskih novic. Vsi osebni podatki se uporabljajo izključno za namene izvajanja naših storitev.

 

Poleg prijave na elektronske novice, se obiskovalec spletne strani lahko strinja tudi s privolitvijo za prejemanje personaliziranih obvestil in ponudb, ki velja do preklica in ki obsega: uporabo podatkov za neposredno trženje, ponovno ciljanje na platformah za digitalno oglaševanje (Facebook, AdWords …), z namenom:

 

• predstavitve celotne Grosbasket ponudbe,

• iznos in obdelavo podatkov v orodjih za digitalno oglaševanje (uporaba e-pošte za pripravo anonimiziranih segmentov uporabnikov (v tem primeru e-pošte ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku)

• ter obdelavo podatkov s psevdonimizacijo (tako, da jih ni mogoče pripisati specifičnemu posamezniku).

 

Ta privolitev je opcijska in je zanjo potrebna eksplicitna privolitev uporabnika.

 

Komercialna sporočila, ki jih boste prejeli preko elektronskega naslova bodo vsebovala naslednje sestavine:

 

• jasno in nedvoumno bodo označena kot komercialna;

• pošiljatelj bo jasno razviden;

• akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne, prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih;

• jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil;

• željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

 

Kontaktni obrazec

 

Z oddajo komentarja preko spletnega kontakta nam posredujete vaše ime, priimek, elektronski naslov, sporočilo, po želji tudi telefonsko številko. Te vaše podatke bomo uporabili zato, da vam na vaše vprašanje čim hitreje in čim bolj kvalitetno odgovorimo.

 

Registracija v spletni trgovini

 

Z registracijo oddate vaše ime, priimek, elektronski naslov, geslo v šifrirani obliki ter anonimiziran IP naslov. Registrirani uporabniki ob naročilu izdelkov na svoj elektronski naslov prejmejo povezavo, preko katere je mogoče spremljati stanje naročenih izdelkov.

 

Nakup v spletni trgovini

 

Ob nakupu nam posredujete vaše ime, priimek, naslov, poštno številko, mesto, državo, elektronski naslov, telefonsko številko oz. naziv podjetja in davčno številko podjetja. Te podatke potrebujemo zaradi dostave, izdaje računa oz. za potrebe izpolnitve naročila. Na elektronski naslov, ki nam ga boste posredovali ob nakupu, vam bomo poslali potrditev naročila. Podatke v anonimizirani sumarni obliki lahko uporabimo za namene statističnih analiz.

 

6. VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

 

Posameznik lahko od upravljavca osebnih podatkov kadarkoli zahteva, da stalno ali začasno preneha z uporabo njegovih osebnih podatkov v prej navedene namene. Takšno zahtevo lahko kadarkoli naslovi na e-naslov info@grosbasket.com in podrobno navede, katere privolitve želi preklicati.

 

Poleg tega ima tudi naslednje pravice:

• pravico do dostopa do svojih osebnih podatkov, ki so bili zbrani v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev

• pravico do popravka netočnih podatkov, zbranih v povezavi z njim, pri čemer lahko upravljavec uporabi vsa razumna sredstva za preverjanje istovetnosti posameznika, čigar so osebni podatki, posebej v primeru spletnih storitev in spletnih identifikatorjev,

• pravico do »pozabe«, torej izbrisa vseh podatkov, če so izpolnjeni pogoji iz 17. člena Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov,

• pravico do prenehanja uporabe osebnih podatkov za namene neposrednega trženja, vključno s profiliranjem,

• pravico do avtonomnega odločanja o uporabi osebnih podatkov, ki temelji na avtomatizirani obdelavi,

• pravico do vložitve pritožbe proti upravljavcu osebnih podatkov pri nadzornem organu, če meni, da obdelava njegovih osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov. Če želite svoje osebne podatke spremeniti ali želite, da jih trajno ali začasno prenehamo uporabljati za namene, za katere so bili posredovani oz. zbrani nam pošljite elektronsko sporočilo. Prav tako imate možnost izbrisa vseh podatkov v svojem uporabniškem računu.

 

7. LASTNIŠTVO PODATKOV

 

Smo edini lastnik podatkov, zbranih na tem spletnem mestu. Zavezujemo se, da jih ne bomo posredovali tretjim osebam, razen za namen dostave izdelkov. Dostavni službi bomo zaupali le potrebne podatke za dostavo v spletni trgovini kupljenih izdelkov.

 

8. ODGOVORNOST POSAMEZNIKA

 

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

 

9. IZJEMNO RAZKRITJE PODATKOV

 

Podatki, ki jih zbiramo in obdelujemo, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje naših zakonitih interesov.

 

10. PRITOŽBE IN SPORI

 

Spoštujemo veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Vzpostavljen imamo učinkovit sistem obravnavanja pritožb in imamo v podjetju določeno osebo, s katero se v primeru težav kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda prek elektronskega naslova info@grosbasket.com.

 

Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Zavedamo se, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato si prizadevamo po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Če želite svoje osebne podatke spremeniti ali želite, da jih trajno ali začasno prenehamo uporabljati za namene, za katere so bili posredovani oz. zbrani nam pošljite elektronsko sporočilo. Prav tako imate možnost izbrisa vseh podatkov v svojem uporabniškem računu.

 

Če menite, da je prišlo do kršenja določb o varstvu vaših osebnih podatkov, nas prosimo obvestite na naš elektronski naslov info@grosbasket.com. Zadevo bomo preverili, ustrezno ukrepali in vam odgovorili v razumnem času. Če imate vprašanja, težave ali pripombe glede te politike zasebnosti, vas vljudno prosimo, da nam to sporočite na elektronski naslov info@grosbasket.com.

 

11. SPREMEMBA POLITIKE ZASEBNOSTI

 

Pridržujemo si pravico do spremembe tega dokumenta (npr. sprememba zakonodaje), zato je dobro, da vsake toliko časa obiščete ta del naše spletne trgovine.

 

 

 

Na naši spletni strani zbiramo tudi piškotke. Več informacij najdete tukaj.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih