Košarica

Katere so najpogostejše napake pri čiščenju?

Čiščenje je osnova za vzdrževanje dobre higienske prakse. Samo v primeru pravilnih in ustreznih higienskih postopkov lahko zagotavljamo ustrezno higieno in čiste površine.

Zakaj čistiti?
Čiščenje je osnova za vzdrževanje dobre higienske prakse. Samo v primeru pravilnih in ustreznih higienskih postopkov lahko zagotavljamo ustrezno higieno in čiste površine. Bistvo čiščenja je preprečevanje okužb, ter ustvarjanje prijetnega delovnega in bivalnega okolja. Čiščenje je potrebno, da odstranimo umazanijo, odplaknemo oziroma uničimo mikroorganizme in da predmeti ter prostori ohranijo lep, urejen videz. Zato je opuščanje čiščenja nedopustno.

 

Pomen čiščenja bi lahko razdelili na tri skupine:
​ zdravstveno-higienski,
​ estetski,
 ekonomski.

 

Splošna navodila
Predmeti so pravilno očiščeni, če na površini ni več vidnih nečistoč, organskih ostankov, mikrobov, čistilnega sredstva in če s čiščenjem nismo poškodovali površine.

 

Čiščenje prostorov poteka:
​ od čistega proti umazanem delu,
​ od zgornje površine proti tlom,
​ od najbolj oddaljenega kota proti vratom.

 

Površine, ki so na dosegu rok, se čistijo dnevno oziroma po tedenskem, mesečnem ali letnem planu čiščenja.
Da bo čiščenje uspešno, moramo dobro poznati lastnosti posameznih čistilnih sredstev, le tako bomo izbrali pravilno sredstvo, pravilno koncentracijo raztopine in pravilen postopek čiščenja.

 

Ker se bakterije in virusi prilepijo tudi na prašne delce, opremo in ostale površine, je pomembno, da izvajamo redno in pravilno čiščenje, še posebej se moramo posvetiti površinam, s katerimi pridemo v neposreden stik.
Pri pojavu večjega števila nalezljivih bolezni ali celo epidemije je potrebno površine tudi razkuževati.

 

Pri čiščenju je potrebno biti pozoren na različne dejavnike, ki vplivajo na kakovost čiščenja. Predvsem je pomembno, da smo pozorni na material, ki ga želimo očistiti in stopnjo nečistoče. Temu primerno izberemo čistilo, koncentracijo čistil ter čistilne pripomočke.
Pri čiščenju se velikokrat delajo napake, ki zmanjšajo kakovost čiščenja:


 nepravilna koncentracija čistila,
 mešanje različnih čistil,
 nepravilna uporaba čistil,
 napačno čistilo glede na tip nečistoče, materiale in površine,
 umazane krpe in čistilni pripomočki,
 neprimerna temperatura vode.

Piškotki za analitiko
Ti se uporabljajo za beleženje analitike obsikanosti spletne strani in nam zagotavljajo podatke na podlagi katerih lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo.
Piškotki za družabna omrežja
Piškotki potrebni za vtičnike za deljenje vsebin iz strani na socialna omrežja.
Piškotki za komunikacijo na strani
Piškotki omogočajo pirkaz, kontaktiranje in komunikacijo preko komunikacijskega vtičnika na strani.
Piškotki za oglaševanje
So namenjeni targetiranemu oglaševanju glede na pretekle uporabnikove aktvinosti na drugih straneh.
Kaj so piškotki?
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate z uporabo in beleženjem piškotkov.V redu Več o piškotkih